تغییر دیدگاه

تغییر دیدگاه,پیامد مستفیم اعتیاد,سرزنش و قضاوت,بیماری و لغزش,اعتراف به احساسات

بیماری

 

اكثر ما از بيماريهاى ديگرى به غير از اعتياد رنج مى بريم.بعضى از آنهاممكن است پيامد مستقيم اعتيادمان باشند، يا حاصل اتفاقى كه در دوران مصرف براى مان افتاده است. بعضى ديگر ممكن است ربطى به بيمارى اعتيادمان نداشته باشند، اما مطمئنأ بر بهبودى ما تأثير مى گذارند. بعضى اوقات به نظر مى رسد اين بيماري ها زندگى ما را تحت سلطه خود در آورده اند. آموختن اينكه ابزارى كه در NA  به دست آورده ايم را چگونه براى غلبه بر چالش هاى ديگر استفاده كنيم، جزئى از زيستن تحت شرايط زندگى است.

زمانى كه عذاب مى كشيم، يا شاهد عذاب كشيدن شخص ديگرى هستيم، سريع به دنبال منطقى جلوه دادن آن هستيم و سعى مي­كنيم توضيحى براى آن بيابيم. اين انگيزه خوبى است اما ممكن است به انحراف كشيده شود: ما درپى توضيح هستيم اما ممكن است درنهايت به سرزنش و قضاوت بپردازيم. دقيقأ در لحظاتى كه به آسايش و مواظبت بيشترى نياز داريم، به عصبانيت از خودمان، نيروى برترمان يا كسى ديگر رو مى آوريم. چيزى كه بيشتر از همه نيازمندش هستيم را پس مى زنيم. توهم  ما در مورد اينكه چه چيزى عادلانه است و چه چيزى عادلانه نيست، ما را درحالت رنج و تاسف به حال خود نگه می­ دارد. مابايد ديدگاه خود راكمى تغيير دهيم و در اتفاقات به دنبال درس گرفتن باشيم تا توضيح دادن . ممكن است فقط لازم باشد تا سؤالاتى كه داريم را كنار بگذاريم و فقط روز خود را سپرى كنيم.

اگر مشكلى براى سلامتى ما پيش آيد، ما يا مى توانيم آن را بپذيريم و اقدامات لازم را انجام دهيم، يا تظاهر كنيم كه مشكلى وجود ندارد. اكثر اوقات سعى مي­كنيم كه آن را ناديده بگيريم، زيرا يا مى ترسيم يا نمى خواهيم آسايش خود را برهم بزنيم. برخى مواقع ترس از تحت درمان پزشكى قرار گرفتن، قابل درك است، بخصوص اگر مجبور به استفاده از دارو باشيم. اندازه گيرى و وزن كشىِ بين خطرات و منافع اين كار آسان نيست. پيدا كردن پزشكى كه بتوانيم به او اعتماد كنيم، اين فرآيند را آسان تر مى سازد. ما بايد به دقت بررسى كنيم كه آيا درمان نكردن يك مشكل، به خلق مشكلاتِ بيشترى منتهى نخواهد شد. سپردن چيزى به نيروى برتر با ناديده گرفتن آن، تفاوت دارد.

ترسى كه سد راه پيشرفت ما است مى تواند ريشه در دلايل مختلف داشته باشد. ممكن است نظر ديگران درباره ما، هنوز آن قدر براى مان مهم باشد كه برايش زندگى خود را به خطر اندازيم.

ما ممكن است حقیقتاً از بيمار شدن بترسيم. چه از آزمايش دادن براى تشخيص يك بيمارى خاص، چه از اينكه دركل بيمار باشيم. اين شايد عجزى باشد كه ما براى پذيرش آن اصلأ آماده نيستيم. ما ممكن است بترسيم از اينكه بيمارى باعثِ به وجود آمدن عدم امنيت و عدم اطمينان در مسائل مالى، شغلى وخانوادگى ما شود، يا استفاده از دارو بهبودى ما را به خطر اندازد. احساس ترس از چيزى كه تا اين حد خارج از كنترل است، براى اشخاصى مثل ما كه خطرات و ريسك هاى ديوانه وارى را تجربه كرده ايم، تعجب آور است، اما احساسات هميشه منطقى نيستند. ترس فرصتى فراهم مي­كند تا با شهامت عمل كنيم. زمانى كه بر مى خيزيم و با مشكلات روبرو مى شويم و نهايت سعى خود را براى حل آن به كار مى بريم، ممكن است اصلأ احساس شجاعت نداشته باشيم، اما در آن لحظات بهترين و محكم ترين شاهد هستيم بر اين مدعا كه در NA همه چيز امكان پذير است. ما قدرت شخصيت را به نمايش در مى آوريم.

تغییر دیدگاه,پیامد مستفیم اعتیاد,سرزنش و قضاوت,بیماری و لغزش,اعتراف به احساسات

مرگ، مردن و زندگی توام با اندوه

 

زمانى كه خواهانِ ارتباط آگاهانه با نيرويى بزرگ تر از خود باشيم، به راه هاى جديدى براى خدمت دست مى يابيم. مواقعى كه براى خودمان ارزشى قائل نمى شويم، خدمت كردن چه درون و چه بيرون از NA به ما كمك مى كند تا مجدد در زندگى خود به ارزش دست يابيم. بخششِ دست و دل بازانه، به خصوص مواقعى كه در رنج هستيم و درد مى كشيم، راهى جهت رهايى از اندوه و پريشانى است.

اغلب در مشاركت اعضاء مى شنويم كه: ” هر روز در بهبودى، به اين معنى است كه مجازات مرگم يك روز ديگر به تعويق افتاده، و فرصت مجددى به من داده شده است.”ما بيمارىِ كشنده اى داريم، و خوش شانس هستيم كه هنوز زنده ايم، و حتى خوش شانس تر زيرا از زنده بودن خود لذت مى بريم. اكثر ما در دورانِ اعتياد فعال مانند يك مردهِ متحرك بوديم، و زنده ماندن براى مان بارى سنگين بود. اكثر ما تجربه خود كشى را پشت سر گذاشته ايم، اگر هم سعى نكرده باشيم كه خودكشى كنيم، بى شك زندگى براى مان خيلى بى ارزش بود .

با در نظر گرفتنِ مسئله فوق، تعجب آور است كه باز هم با دريافت خبرى بد از پزشك خود شوكه مى شويم. عكس العملِ كاملأ طبيعى و انسانى ما، به نظر خودمان غير منطقى و نوعىِ نا سپاسى است. باز تكرار مى كنيم كه حس كردنِ واقعى احساسات مان، بسيار مهم و همين طور بسيار سخت است. فقط پس از اعتراف به احساسات خود، مى توانيم بالاخره شروع به كنار آمدن با آنها كنيم .وقتى كه درباره احساسات خود حرف مى زنيم، از قدرت آنها بر ما كاسته مى شود. عضوى كه بحران ها و معالجات پزشكىِ بسيارى را پشت سر گذاشته بود، مى گفت” :من نمى دانم كه براى يك روز يا ده سال ديگر زنده ام، اما به هر حال  نمى خواهم كه اين زمان را توام با ترس بگذرانم.” وقتى كه از ابزارى كه در دسترس داريم استفاده مى كنيم، تسلّاى خاطر مى يابيم. همان ابزارى كه به ما كمك كردند تا به نحوى زندگى كنيم كه باعث خوشحالى مان باشد، مى توانند به ما كمك كنند تا سفر مان را با آرامش و وقار به پايان رسانيم.

البته همگى ما از زمان پايان زندگى خود آگاه نيستيم، بعضى از ماهم اخطارهاى اشتباهى دريافت مى كنيم يا به مرگ نزديك مى شويم اما دوباره بر مى گرديم. بعضى اوقات اين تماس‌هاى كوتاه و نامحسوس با مرگ، ما را از خواب غفلت بيدار مى كند تا بتوانيم به نحوى روحانى و به درد بخور قبل از اين كه دير شود به امور خود سر و سامان ببخشيم،

در لحظاتِ دردِ زياد، سكون و آرامشى عميق بر ما مستولى مى شود، در اين لحظات مى توانيم عمق تاريكى را در درون خود ببينيم و در همان حال شاهد عظمتِ نيرويى باشيم كه به آن وصل هستيم. غم و اندوه ِ فراوانى كه احساس مى كنيم، به شكلى كه هرگز تجربه نكرده بوديم باعث ايجاد ارتباط آگاهانه ما مى شود.

پاک زیستن- فصل چهارم: جسم ما

تغییر دیدگاه,پیامد مستفیم اعتیاد,سرزنش و قضاوت,بیماری و لغزش,اعتراف به احساسات

وبسایت رسمی انجمن معتادان گمنام ایران: https://na-iran.org

نرم افزار آدرس جلسات: https://meeting.na-iran.org

تالار گفتگوی معتادان گمنام: https://forum.na-iran.org

آموزش ثبت نام در تالار گفتگو: https://na-iran.org/?p=354704

دفترچه تلفن خطوط نواحی: https://phone.na-iran.org

اپلیکیشن آدرس جلسات: https://na-iran.org/?p=354277

تغییر دیدگاه,پیامد مستفیم اعتیاد,سرزنش و قضاوت,بیماری و لغزش,اعتراف به احساسات
تغییر دیدگاه,پیامد مستفیم اعتیاد,سرزنش و قضاوت,بیماری و لغزش,اعتراف به احساسات
تغییر دیدگاه,پیامد مستفیم اعتیاد,سرزنش و قضاوت,بیماری و لغزش,اعتراف به احساسات

Views: 91

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!